Feladat: S.104 Korcsoport: - Nehézségi fok: -
Füzet: 2016/január, 40. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

A hármas számrendszer világában csak három számjegyet ismernek: 0, 1 és 2. Az ott élők nagyon szeretik a szép számokat. Ismernek N20 darab alapvető nagyon szép számot. Egy hosszabb szám szépségét úgy vizsgálják meg, hogy kiszámolják, összesen hány alapvető szép szám található meg benne. Tehát ha N=3, és a három alapvető szép szám a 010, 21 és a 01021, akkor a 01021 szám szépsége 3 pont, hiszen megtalálható benne a 010, a 21 és a 01021 is, mint összefüggő részsorozat. Ismert továbbá, hogy minden alapvető szám legfeljebb 15 db számjegyből áll. Ha a számban több helyen is megjelenik ugyanaz az alapvető részszám, az természetesen többször is beleszámít a pontszámba. Felmerült a kérdés, hogy melyik az a K1000 számjegyből álló szám, ami a legeslegszebb, azaz a legtöbb pontot kapja a fenti módszerrel. Nekünk csak azt kell megmondani, hogy ez a legszebb szám mennyire szép, hány pontot kap.
A program olvassa be a standard input első sorából N-et és K-t, majd a következő N sorból az ai szóközzel elválasztott alapvetően szép számokat, és írja a standard output első és egyetlen sorába a legeslegszebb szám pontszámát.

 
Példa bemenet (a  /  jelentése újsor karakter):Példa kimenet:  3 7 / 010 / 21 / 01021   4   
 

Pontozás és korlátok: A programhoz mellékelt, a helyes megoldás elvét tömören, de érthetően leíró dokumentáció 1 pontot ér. A programra akkor kapható meg a további 9 pont, ha bármilyen hibátlan bemenetet képes megoldani az 1 mp futásidőkorláton belül.
Beküldendő egy tömörített s104.zip állományban a program forráskódja, valamint a program rövid dokumentációja, amely a fentieken túl megadja, hogy a forrás mely fejlesztői környezetben fordítható.