Feladat: S.102 Korcsoport: - Nehézségi fok: -
Füzet: 2015/november, 480. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Egy robot a következő utasítások szerint mozog: először a 0 pozícióból indul, majd a 15 R utasításra 15 lépést jobbra lép, és a 20 L utasításra 20 lépést balra. A robotnak N utasítást adnak, 1N300000. Az utasítások lépésszámai pozitív egészek, a robot legfeljebb 1 000 000 000 távolságra mehet el a kezdőpozíciótól. Adott még egy K szám. Az a kérdés, hogy hány pozíción volt, vagy haladt át a robot legalább K-szor.
A program olvassa be a standard input első sorából N-et és K-t, majd a következő N sorból az ai, ci szóközzel elválasztott számot és karaktert, melyek a robot mozgását írják le. A program írja a standard output első és egyetlen sorába a megfelelő pozíciók számát.

 
Példa bemenet:Példa kimenet:  6 26   2 R6 L1 R8 L1 R2 R
 

Pontozás és korlátok: A programhoz mellékelt, a helyes megoldás elvét tömören, de érthetően leíró dokumentáció 1 pontot ér. A programra akkor kapható meg a további 9 pont, ha bármilyen hibátlan bemenetet képes megoldani az 1 mp futásidőkorláton belül.
Beküldendő egy tömörített s102.zip állományban a program forráskódja az .exe és más, a fordító által generált állományok nélkül, valamint a program rövid dokumentációja, amely a fentieken túl megadja, hogy a forrás mely fejlesztői környezetben fordítható.