Feladat: I/S.2 Korcsoport: - Nehézségi fok: -
Füzet: 2015/október, 423 - 424. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Adjuk meg a lexikografikusan rendezett n hosszú permutációk közül a k-adikat (1n14 és 1kn!). Egy n hosszú permutációnak az 1,2,...,n számok egy sorbarendezését nevezzük. Két permutációt úgy tudunk lexikografikusan rendezni, hogy balról az első helyen, ahol eltérnek a számok számjegyei egymástól, a kisebb számot tartalmazó permutációt soroljuk előrébb. Például 2314<2341.
A program olvassa be a standard input első sorából n-et és k-t, majd írja a standard output első és egyetlen sorába a megfelelő permutációt.

 
Példa bemenet:    Példa kimenet:  4 21 2 4 3   
 

Pontozás és korlátok: A programhoz mellékelt, a helyes megoldás elvét tömören, de érthetően leíró dokumentáció 1 pontot ér. A programra akkor kapható meg a további 9 pont, ha bármilyen hibátlan bemenetet képes megoldani az 1 mp futásidőkorláton belül.
Beküldendő egy tömörített is2.zip állományban a program forráskódja az .exe és más, a fordító által generált állományok nélkül, valamint a program rövid dokumentációja, amely a fentieken túl megadja, hogy a forrás mely fejlesztői környezetben fordítható.