Feladat: I/S.1 Korcsoport: - Nehézségi fok: -
Füzet: 2015/szeptember, 359 - 360. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Egy kisfeszültséggel működő áramkörben egy vékony fémlemez van, amelyből egy automata körlemezeket vág ki. Feladatunk annak eldöntése, hogy az áramkör zárt marad-e a körlemezek eltávolítása után, van-e kontaktus az A és a B pont között.

 
 

A fémlemez N×M (10N,M1000) téglalap alakú, amelyből K (0K100) kört vágunk ki. A körök metszhetik egymást, középpontjaik (xi, yi egészek) a lemezen belül vannak, és a sugaraik (0<rimin(N,M)) ismert egészek. A fémlemez N hosszú és M széles, az A pont az x=0, míg a B pont az x=N helyen kapcsolódik a fémlemezhez (vagyis a lemez teljes oldalsó szélével össze vannak kötve). A körök kivágása a körlemez és kerületének eltávolításával jár, tehát az éppen érintkező körök érintkezési pontjai sem maradnak a fémlemezen.
A program olvassa be a standard input első sorából N-et, M-et és K-t, majd a következő K sorból a körök középpontjainak koordinátáit és sugarait (nemnegatív egészek), majd írja a standard output első és egyetlen sorába a ,,Vezet'' vagy ,,Nem vezet'' szavakat attól függően, hogy az áramkör zárt maradt-e a körök eltávolítása után.
 
Példa bemenet:Példa kimenet:   55 50 40   Vezet   
25 45 10   
10 40 12   22 21 15   50 12 13

 

Pontozás és korlátok: A programhoz mellékelt, a helyes megoldás elvét tömören, de érthetően leíró dokumentáció 1 pontot ér. A programra akkor kapható meg a további 9 pont, ha bármilyen hibátlan bemenetet képes megoldani az 1 mp futásidőkorláton belül.
Beküldendő egy tömörített is1.zip állományban a program forráskódja és dokumentációja, amely tartalmazza a megoldás rövid leírását, és megadja, hogy a forrásállomány melyik fejlesztő környezetben fordítható.