Feladat: S.87 Korcsoport: - Nehézségi fok: -
Füzet: 2014/február, 100. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Az Újító Matematikusok Közössége egy új definíciót alkotott. Ezentúl egy természetes számokból álló véges sorozat Újított Legnagyobb Közös Osztóját, röviden ÚLNKO-ját a következőképpen határozzák meg: veszik a sorozat elemszámát, és megszorozzák a sorozat elemeinek régi, elavult típusú legnagyobb közös osztójával. Ez a szám lesz a sorozat ÚLNKO-ja. Rögtön kaptunk tőlük egy feladatot: adott egy (a1,...,aN) pozitív egészekből álló sorozat (1N100000). Adjuk meg az összes összefüggő (szomszédos elemekből álló) részsorozat ÚLNKO-jának maximumát.
A program olvassa be a standard input első sorából N-et, majd a következő sorból az ai számokat (1ai1011). Írja a standard output első és egyetlen sorába azt a legnagyobb elérhető pozitív egészet, melyet egy összefüggő részsorozat ÚLNKO-jaként kapunk.

 
Példa bemenet:  Példa kimenet:  5   80   30 60 20 20 20   
 

Pontozás és korlátok: A programhoz mellékelt, a helyes megoldás elvét tömören, de érthetően leíró dokumentáció 1 pontot ér. A programra akkor kapható meg a további 9 pont, ha bármilyen hibátlan bemenetet képes megoldani az 1 mp futásidőkorláton belül. Részpontszámok kaphatóak, ha a program N200-ra megoldást ad, illetve ha N5000-re megoldást ad.
Beküldendő egy tömörített s87.zip állományban a program forráskódja (s87.pas, s87.cpp, ...) az .exe és más, a fordító által generált állományok nélkül, valamint a program rövid dokumentációja (s87.txt, s87.pdf, ...), amely a fentieken túl megadja, hogy a forrás mely fejlesztői környezetben fordítható.