Feladat: S.60 Korcsoport: - Nehézségi fok: -
Füzet: 2011/február, 104. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Egy négyzet alakú földdarabból egy adott méretű, szintén négyzet alakú területet szeretnénk elkeríteni. A kerítéseknek párhuzamosaknak kell lenniük a földdarab oldalaival. Arra törekszünk, hogy minél több fa legyen az elkerített részben (a kerítés vonalára eső fákat úgy számoljuk, hogy belül vannak).
Írjunk programot, ami a standard bemenetről beolvassa a földdarab és az elkerítendő terület méretét, valamint a fák elhelyezkedését, és standard kimeneten megadja a kerítés egy optimális elhelyezését.
A bemenet szerkezete a következő: az első sorban három szóközzel elválasztott szám, a földdarab oldalhossza (1N4000), az elkerítendő terület oldalhossza (1MN) és a fák száma (1K1000000) található. A következő K sor mindegyikében szóközzel elválasztva egy-egy fa sor- és oszlopkoordinátái szerepelnek (0I,JN). Minden koordináta egész szám, és nincs két olyan fa, amelyeknek mindkét koordinátája megegyezik.
A standard kimenet első sorába írjuk ki az elkerített részbe kerülő fák számát, a második sorába pedig az elkerített négyzet bal felső sarkának sor- és oszlopkoordinátáit szóközzel elválasztva. Több megoldás esetén bármelyik megadható.

 
 

 
Példa bemenetPélda kimenet   5 1 531 43 22 23 23 34 2

A futási időlimit tesztesetenként 10 másodperc.
Beküldendő a feladat megoldását tartalmazó forrás és projektállományok (az .exe és más a fordító által generált kiegészítő állományok nélkül), valamint a megoldás menetét röviden bemutató dokumentáció egy tömörített mappában.