Feladat: I.330 Korcsoport: - Nehézségi fok: -
Füzet: 2013/október, 423. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Az infografika fénykép, rajz és szöveg együttes alkalmazása, amely több mint egy fénykép, összetettebb, mint egy rajz és informatívabb, mint maga a szöveg. Az infografika célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető. Az alábbi címen több jól sikerült infografikát találhatunk:

http://www.1stwebdesigner.com/inspiration/beautiful-infographics/.

Az iskolák működését szabályozó törvényeket és rendeleteket a helyben készített pedagógiai program kiegészíti. Ez a dokumentum szabja meg többek között azt, hogy az egyes osztályok a tantárgyakat milyen óraszámban tanulják.
Azt a feladatot kaptuk, hogy az iskolát ajánló dokumentumban infografikán mutassuk be a képzési rendszert. Nem szükséges minden részletre kitérni. Szorítkozhatunk akár egy osztálytípusra, készíthetünk évfolyamonkénti bontást, kiemelhetjük a kötelezőnél nagyobb óraszámokat, de választhatunk más szempontokat is. A lényeg a minél ötletesebb, látványosabb hatás.
Beküldendő tömörített állományban (i330.zip) a kész infografika és egy rövid dokumentáció (i330.txt, i330.pdf, ...), amely tartalmazza a felhasznált szoftvereszközöket és iskolád pedagógiai programjának url-jét.