Feladat: S.66 Korcsoport: - Nehézségi fok: -
Füzet: 2011/november, 487 - 488. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Villámváros különös természeti adottságokkal rendelkezik. Nap mint nap rengeteg furcsa villám csap le házaira: egy-egy ilyen villám egyszerre mindig két házat talál el. Az idők során a lakók rájöttek, hogy ha bizonyos házakat villámvezetékkel kötnek össze úgy, hogy bármely két ház között a vezetékek mentén haladva pontosan egy útvonal legyen, illetve minden házba egy (gyakorlatilag végtelen kapacitású) akkumulátort szerelnek, a villámokkal biztosítani tudják a város elektromosenergia-ellátását. Amikor ugyanis a rendszerbe egy villám csap, a két eltalált ház közötti villámvezeték-útvonalon minden akkumulátor egyenlő mértékben feltöltődik.
A polgármester szeretne egy jelentést kapni a hónap végén arról, hogy melyik ház mennyi energiát nyert a villámokból. Írjunk programot, amely a házak közötti összeköttetések, illetve a villámok célpontjai és energiái ismeretében elkészíti ezt a jelentést.
A standard bemenet első sorában a házak 1N50000 száma szerepel, a következő N-1 darab sorban pedig rendre két olyan ház sorszáma (egy-egy szóközzel elválasztva), amelyek között közvetlen villámvezetékes összeköttetés van. A következő sorban a megfigyelt villámok 1Q50000 száma található. Az ezt követő Q darab sor mindegyike három, szóközzel elválasztott egész számot tartalmaz: a villám Ai és Bi célpontjait, illetve az egyes házakra jutó 1Ci100 energiáját (azaz az Ai és Bi házakat összekötő villámúton minden akkumulátor Ci többletenergiát kap).
A standard kimenetre pontosan N darab sor kerüljön: az i. sorba az i. ház által összegyűjtött energia.

 
 

A maximális pontszám eléréséhez a programnak a legnagyobb méretű bemeneten is legfeljebb 3 másodperc alatt le kell futnia.
Beküldendő a feladat megoldását tartalmazó forrás (s66.pas, s66.cpp, ...) és projektállományok (az .exe és más, a fordító által generált kiegészítő állományok nélkül), valamint a megoldás menetét röviden bemutató dokumentáció (s66.txt, s66.pdf, ...) egy tömörített s66.zip mappában.