Feladat: S.64 Korcsoport: - Nehézségi fok: -
Füzet: 2011/szeptember, 360. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Programozás, algoritmusok

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Egy kezdetben N hosszú tömbből egymás után kitöröljük összesen K darab, pozíciójával megadott elemét. Minden törlés után ‐ a tömböknél megszokott módon ‐ a törölt elemet követő elemek eggyel előrébb csúsznak: a rákövetkező törlendő pozíció az így kapott új tömb vonatkozásában értendő (ld.: példa).
Írjunk programot, amely az eredeti tömb és a törlendő pozíciók ismeretében meghatározza az eljárás végén megmaradt N-K hosszú tömbben az elemek összegét.
A standard bemenet első sorában két, szóközzel elválasztott szám, az eredeti tömb 1N1000000 hossza, majd a törlendő elemek 0KN száma található. A bemenet második sorában egy-egy szóközzel elválasztva az eredeti x1,x2,...,xN (0xj232-1, egész) tömbelemek, míg harmadik sorában rendre a törlendő i1,i2,...,iK (1ikN-k+1) indexek szerepelnek.
A standard kimenet egyetlen sorába egyetlen szám, a törlések elvégzése után kapott tömb elemeinek összege kerüljön.

 
 

Beküldendő a program forráskódja (s64.pas, s64.cpp, ...) az .exe és más, fordító által generált állományok nélkül, valamint a program rövid dokumentációja (s64.txt, s64.pdf, ...), amely tartalmazza a megoldás rövid leírását, és megadja, hogy a forrás melyik fejlesztő környezetben fordítható egy tömörített s64.zip állományban.