Feladat: S.58 Korcsoport: - Nehézségi fok: -
Füzet: 2010/december, 554 - 555. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

A Bergengóc Királyságban évezredes hagyományokkal rendelkező esemény a Nemzetközi Máguskonferencia, melynek minden évben az egyik legkedveltebb és leglátványosabb műsorszáma a Nagyotmondók Viadala. Ennek keretében az ország legkiválóbb mágusai mérik össze tudásukat: a nyertes az, aki a rendelkezésre álló időkeret alatt a leghosszabb varázsszót mondja ki ‐ a legkülönfélébb csodás mellékhatásokkal.
Sajnos az előző évben a rendezvény túlontúl látványosra sikeredett, s a konferencia után a főváros helyreállítása hónapokig tartott. Ennek megelőzése érdekében a király idén elrendelte, hogy a versenyen kizárólag olyan varázsszavakkal lehet indulni, melyek előállnak páros hosszú tükörszavak egymás után írásával, ezekről ugyanis köztudott, hogy veszélytelenek.
Készítsünk programot, mely a versenyzők által előadni kívánt, előzetesen leadott varázsszavakról eldönti, hogy a fenti módon felbonthatók, azaz a versenyen biztonsággal előadhatóak-e, és ha igen, akkor meg is ad egy-egy ilyen felbontást.
A standard bemenet első sorában egyetlen egész szám: a vizsgálandó varázsszavak N száma szerepel (1N100), azt ezt követő N darab sor pedig egy-egy varázsszót tartalmaz. Feltehetjük, hogy minden varázsszó kizárólag az angol ábécé kisbetűiből áll, legfeljebb 1 000 000 karakter hosszú, illetve ‐ amennyiben biztonságos ‐ legfeljebb 5000 karakter hosszú tükörszavakból épül fel.
A standard kimenetre pontosan N darab sor kerüljön, az i-edik sor a bemenet i-edik varázsszavának értékelését tartalmazza. Amennyiben a varázsszó biztonságos, akkor a sor elején a felbontásban szereplő részszavak K száma szerepeljen (K1), majd ezt kövessék a felbontás elemei, szóközzel elválasztva. Ellenkező esetben a sorba mindössze egy ,,0'' számjegyet írjunk. Több megoldás esetén bármelyik megadható.

 
 

Beküldendő a feladat megoldását tartalmazó forrás és projektállományok (az .exe és más a fordító által generált kiegészítő állományok nélkül), valamint a megoldás menetét röviden bemutató dokumentáció (s58.txt, s58.pdf, ...) egy tömörített mappában (s58.zip).