Feladat: I.306 Korcsoport: - Nehézségi fok: -
Füzet: 2012/november, 487 - 488. oldal  PDF file

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Közvélemény-kutatás, értékelés, dolgozat ‐ se szeri, se száma az ilyen felméréseknek. Feldolgozásuk gyakran nagyobb költséggel jár, mint elkészítésük. Sokféle program segíti ezt a munkát, néhány papír alapú kérdőívet készít, egyik-másik a digitális feldolgozást is támogatja, de a legtöbb az elektronikus adatgyűjtésre helyezi a hangsúlyt. A programok közül az adatgyűjtés célját és célcsoportját figyelembe véve választhatunk.
Feladatunk egy ingyenes elektronikus űrlapkezelő rendszer bemutatása. A bemutatás során térjünk ki az eszköz alkalmazási lehetőségeire, az alkalmazás határaira, az igénybevétel feltételeire is. Mutassuk be egy képernyőképeket is tartalmazó néhány oldalas szöveg segítségével a rendszer használatát: a űrlapkészítés, -kitöltés és -feldolgozás módját. Készítsünk példaként egy, az osztálytársainknak vagy a KöMaL beküldőinek szóló, 8-10 kérdésből álló űrlapot. Az űrlap készítésénél törekedjünk a jó olvashatóságra és az esztétikus megjelenítésre.
Beküldendő egy dokumentum (i306.pdf), amely tartalmazza a feladatban leírtakat és az elkészített űrlapra mutató hivatkozást.