Feladat: S.49 Korcsoport: - Nehézségi fok: -
Füzet: 2009/december, 555. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Nehezebb feladat

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Bergengócia környezettudatos ország. Azt tervezik, hogy a teherszállítást hidrogénnel hajtott járművekkel oldják meg. A hidrogént cseppfolyósítva lehet ‐ a benzinhez hasonlóan ‐ nagybiztonságú tárolótartályokból a teherautókba tölteni. Sajnos még kevés töltőállomás van. Hidrogén üzemanyagú teherszállítást ott lehet alkalmazni, ahol a hidrogénkutak legfeljebb K kilométer távolságban vannak egymástól.
A bergengócok pontosan nyilvántartják a hidrogénkutak koordinátáit. Két kút távolságán a koordináta-különbségek abszolút értékének összegét értik:

T=|x1-x2|+|y1-y2|.

Segítsük a bergengóc teherszállítás tervezőit azzal, hogy a hidrogénkutakat csoportosítsuk. Két kutat egy csoportba teszünk, ha az egyiktől a másikig el lehet jutni a csoport kútjait érintve úgy, hogy az egymást követő kutak távolsága legfeljebb K kilométer.
Készítsünk programot, amely megadja, hogy a hidrogénkutak hány csoportot alkotnak és melyek tartoznak egy csoportba.
A program a parancssor első argumentumaként megadott bemeneti állomány első sorából beolvassa a hidrogénkutak N (3N200) számát, K (100K500) távolság értékét, majd a következő N sorból a kutak x; y (0x;y1000) koordinátáit.
A parancssor második argumentumaként megadott kimeneti állomány első sorába írjuk a csoportok DB számát, majd a következő DB sorba az egy csoportba tartozó hidrogénkutak sorszámát szóközzel elválasztva.
 
 

Beküldendő egy tömörített állományban (s49.zip) a feladat megoldását tartalmazó forrás és projektállományok (az .exe és más a fordító által generált kiegészítő állományok nélkül), valamint a megoldás menetét bemutató dokumentáció.