Feladat: I.192 Korcsoport: - Nehézségi fok: -
Füzet: 2008/szeptember, 361. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Feladat

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Készítsünk prezentációt a magyar olimpiai csapat pekingi szereplésének bemutatására. Az összes dia bal felső sarkában legyen az olimpia hivatalos logója, jobb felső sarkában egy magyar zászló, háttérként egy olyan kép, amelynek alsó része egy dobogó. A diákon időrendben, naponként egy dián, mutassuk be a magyar csapat érmeit úgy, hogy a képtér felső részében soronként megjelenítjük mindegyik szerzett éremnél a sportág hivatalos logóját, a sportág nevét, a versenyszámot, valamint a versenyző, illetve csapat esetén a versenyzők nevét, helyezését; ezzel egy időben a dobogó megfelelő fokára helyezzük el a versenyző, illetve a csapat képét. Például az augusztus 11-ét bemutató dián szerepeljen a következő sor:

 
 

Az augusztus 24-ét bemutató dián pedig a következő sor:
 
 

Ugyanakkor a dobogó megfelelő fokán jelenjen meg a versenyzők fényképe. A sorok 1-2 másodpercenként, a diák az utolsó versenyző megjelenése után 4-5 másodperccel automatikusan kövessék egymást. A megoldáshoz szükséges képek az olimpia hivatalos oldaláról (is) letölthetőek. Csak azokról a napokról készítsünk diát, amelyeken a magyar csapat szerzett legalább egy érmet.
A naponkénti eredményeket követően az utolsó dián a dobogó megfelelő fokain annyi arany, ezüst és bronzszínű logója jelenjen meg az egyes sportágaknak, ahányat a magyar versenyzők szereztek az adott sportágból.
Beküldendő a prezentáció (i192.ppt, i192.odp, ...), valamint egy rövid dokumentáció (i192.txt, i192.pdf, ...), amely megadja, hogy a bemutató melyik prezentációkészítő szoftver hányas számú verziójával készült.