Feladat: I.175 Korcsoport: - Nehézségi fok: -
Füzet: 2008/január, 36 - 37. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Feladat

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Adott a számegyenesen N darab zárt intervallum. Határozzuk meg a számegyenes azon intervallumait, amelyeket az adott intervallumok közül páratlan sok tartalmaz. Az intervallumok végpontjait nem kell vizsgálni. A megoldásban minimális számú intervallum szerepeljen, tehát az intervallumok legyenek diszjunktak, és a szomszédosakat vonjuk össze.
A program az intervallumok leírását fájlból olvassa, az eredményt fájlba írja. A bemeneti, illetve kimeneti fájlok nevei az első, illetve második parancssori argumentumok (például i175 be.txt ki.txt). A bemenet első sora az intervallumok N (0N7000) számát, az ezt követő N sor mindegyike két szóközzel elválasztott, egész számot, egy-egy intervallum X kezdő- és Y végpontját tartalmazza (0X<Y1000000). A kimenet első sorában az intervallumok M száma, majd az ezt követő M sorban egy-egy intervallum leírása szerepeljen, a végpontok növekvő sorrendben, a bemenettel megegyező formátumban.

 
 

 

Beküldendő a program forráskódja (i175.pas, i175.cpp, ...), valamint a program rövid dokumentációja (i175.txt, i175.pdf, ...), amely tartalmazza a megoldás rövid leírását, és megadja, hogy a forrásállomány melyik fejlesztő környezetben fordítható.