Feladat: S.8 Korcsoport: - Nehézségi fok: -
Füzet: 2005/április, 229. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Nehezebb feladat

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Írjunk porgramot, amely az amőba játékban, 15×15-ös táblán, egy tetszőleges állásban lépést javasol.
A program a standard bemenetről olvassa be az állást. Az üres mezőket, a gép és az ellenfél bábuit a ., O, illetve X karakterek jelölik. A legjobbnak tartott lépést a standard kimenetre írja ki. A sorokat az A, ..., O betűkkel, az oszlopokat az 1, ..., 15 számokkal jelölje. (Például a harmadik sor kilencedik mezőjének jele C9.)
A megoldásokat 2GHz-es gépen fogjuk tesztelni, a lépést 10 másodpercen belül ki kell írni. A működő programok között körmérkőzést rendezünk, a győztes (megfelelő dokumentáció esetén) 10 pontot kap, a második helyezett 8-at, a többi megoldás legfeljebb 7-et kaphat.
Figyelem! Kizárólag a versenykiírásban felsorolt nyelveken írt programokat (Pascal, C/C++, Java) fogadjuk el! A program ne rajzoljon, ne törölje le a képernyőt, ne olvasson fájlból és ne írjon fájlba, és a lépésen kívül semmi mást ne írjon ki!
Példa:    Input    Output  ...............   H6   ...............   ...............   ...............   ...............   ...............   ......O........   ......XXX......   .......O.......   ...............   ...............   ...............   ...............   ...............   ...............   ...............