Cím: A tanulóversenyek eredménye
Füzet: 1937/december, 128. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Az EÖTVÖS LORAND MATEMATIKAI ÉS FIZIKAI TÁRSULAT választmánya f. é. nov. 18-án megtartott ülésén, a bíráló bizottság jelentése alapján, a XLI. matematikai tanulóverseny eredményeképpen, tekintettel arra, hogy a III. tételt egyik versenyző sem oldotta meg,
második EÖTVÖS LORÁND díjjal jutalmazta Frankl Ottó dolgozatát, aki a budapesti izr. gimnáziumban Bíró Kálmán tanár tanítványa volt.

 

A XIX. fizikai tanulóverseny eredményeképpen első KÁROLY IRÉN díjat kapott Blahó Miklós Ede, aki a budapesti ág. ev. gimnáziumban Renner János tanár tanítványa volt,
második KÁROLY IRÉN díjat kapott Gárdos Pál, aki a budapesti Bólyai gimnáziumban Deseő Zoltán tanár tanítványa volt.
Dicséretben részesültek Botár Liviusz, aki a keszthelyi premontrei gimnázium Kún Kázmér tanár, továbbá Huhn Péter, aki a szegedi kegyesrendi gimnáziumban Szűcs János tanár tanítványa volt.
A díjakat a TÁRSULAT elnöke, DR. RADOS GUSZTÁV a választmányi ülést követő előadógyűlésen osztotta ki, meleghangú és buzdító szavakat intézve a nyertes ifjakhoz.
Az EÖTVÖS LORÁND MATEMATIKAI ÉS FIZIKAI TÁRSULAT f. é nov. 18-án tartott választmányi ülésén elhatározta, hogy a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok szerkesztőségének évenként két példányt ajánl fel KÜRSCHÁK JÓZSEF ,,Matematikai versenytételek'' c. munkájából azzal a céllal, hogy a szerkesztőség egy, a VI. és egy, a VII. osztályt végző diák‐munkatársát jutalmazza.