Cím: Zárszó
Füzet: 1951/március, 289. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Mielőtt behajtanánk e kötetet, pillantsunk vissza a megtett útra. Lapunk az elődök munkájának folytatásán kívül újabb feladatot is tűzött maga elé, igyekezik mélyebb bepillantást engedni a matematika műhelytitkaiba, abba, hogy hogyan születnek a matematikai eredmények. Olvasóinkra várna az a feladat, hogy megállapítsák, mennyire volt eredményes ez a próbálkozásunk. Mindenesetre azonban elmondhatjuk, hogy ez nem maradt ígéret, hanem valóban jellemezte a lap szellemét ez a törekvés. E mellett komoly haladást jelent a múlthoz képest az is, hogy sikerült sokkal elevenebbé tenni lapunkon keresztül diákságunk kapcsolatát legkiválóbb matematikusainkkal. Cikkíróink nagy része került ki egyetemi tanáraink közül.
Igen súlyos hiba volt azonban ‐ és ennek a megszüntetése lesz szerkesztőségünk legfontosabb feladata‐, hogy nem sikerült biztosítani a lap rendszeres megjelenését. Így nem is nyújthatott lapunk igazán értékes segítséget olvasóink rendszeres munkájához. Emellett azonban szeretnénk a jövőben még jobban megfelelni az olvasók igényeinek a tárgyalt problémák megválasztásában és a feladatok természetében is. Ehhez azonban szükség van arra is, hogy ,,Az olvasó hozzászól" rovatunk az őszinte kritika és tanácsok fórumává váljon; ezen keresztül olvasóink is részt vegyenek a lap irányításában, szerkesztésében.
A hibák következményeit tükrözi pontversenyünk eredményé ig, amit az első 4 szám feladataira beérkezett megoldások alapján állítottunk össze. De mutatja ez a táblázat azt is, hogy aki igyekezett komolyan feldolgozni lapunkat, annak számára ez bőséges és tanulságos munkára adott alkalmat.
A pontverseny eredménye:
  László Zoltán  ........  128pont  Villányi Ottó  ........  78"  Dávid Péter  ........  29"  Horváth Ákos  ........  28"  Koródy Gyula  ........  19"  Bognár János  ........  18"  Zatykó László  ........  17"

Labancz Klára, Zobor E. 12 pont; Zelenák Edit 10 pont; Pintér S. 9 pont; Főző Éva 8 pont, Müller Z. 6 pont; Csonka P., Czigány S. 5 pont; Andrási A. és Máté J., Seitz K., Szabó I., Takács Éva 4 pont; Csurgai Á., Gerencsér Ottilia, Révész P. , Tomori Nászda, Vándorffy J. 3 pont; Almási T., Füredi M., Szathmáry Éva 2 pont; Bauer Emília, Bessenyei, Csapó Gy., Hámori J. , Jelenák E., Kovács Márta, Pethes Katalin, Sóti F., Szathuri Éva, Vándorffy Éva, Zatykó J. 1 pont.