Cím: Versenyfelhívás
Füzet: 1948/május, 92. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Ez évben is megrendezzük országos középiskolai tanulóversenyünket, június hó 16-án d. e. 9-től 1-ig. Az indulók kezdő és haladó csoport között. választhatnak, de a középiskolák utolsó két osztályának tanulói csak a haladó csoportban indulhatnak. Három feladatot kell majd megoldani. Minden könyv és segédeszköz használható.
A versenyzők mindenütt saját iskolájuk székhelyén vehetnek részt a versenyen, ezért kérjük a részt venni szándékozókat, hogy mielőbb kérjenek fel városonként egy-egy tanárt a verseny lebonyolítására, akit kérünk, lépjen velünk azonnal érintkezésbe. Neki küldjük meg zárt borítékban a tételeket, s őt kérjük meg a verseny rendezésére, a boríték ünnepélyes felnyitására, s végül a verseny befejezésével a dolgozatoknak Szegedre való azonnali elküldésére. Itt egy középiskolai és egyetemi tanárokból álló bizottság bírálja majd el a dolgozatokat. Az eredményt a szeptemberi számban közöljük.
A budapesti iskolák tanulói a Budapesti Evangélikus gimnáziumban jelentkezzenek, Bp., VII., Vilma-királynő-út 17. sz. a fenti időpontban.