Cím: Az Ifjúsági Fizikai Kör 1966/67. évi munkája
Füzet: 1967/november, 191 - 192. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Ifjúsági Fizikai Körének 1966‐67-es évi programján két ankét és több előadó-ülés szerepelt. Az üléseken a Kör tagjai tartottak előadást a fizika egyes területeinek időszerű kérdéseiről (laserek, holográfia, analóg és digitális számítógépek stb.), ill. a klasszikus fizika fontos problémáiról (Kepler törvények, mozgó koordináta-rendszerek, Frank‐Hertz kísérlet). Az előadók Nagy Dénes Lajos, Tichy Géza, Mihály László, Wittmann Péter, Wojnarovich Ferenc, Greguss Pál és Gnädig Péter voltak.
Az év folyamán a Kör két ankétot rendezett, amelyen a Művelődésügyi Minisztérium és a Fizikai Társulat költségén a Középiskolai Matematikai Lapok pontversenyén elért eredmény alapján meghívott vidéki tagok is részt vettek. Január 4-én dr. Károlyházi Frigyes tartott előadást, 5-én a tagok ,,Optikai kísérletek laserrel'' címmel nagy érdeklődést kiváltó kísérletsorozatot láthattak. Március 30-án és 31-én a Kör tagjai a Középiskolai Fizikatanári Ankéton Szabó János, Wiedemann László és Vermes Miklós előadásait hallgatták.
A Kör titkári teendőit Gerhardt Géza és Mihály László látta el, munkáját Major János egyetemi hallgató segítette.
Az Ifjúsági Fizikai Kör az új tanévben is minden második szerdán tartja üléseit. Érdeklődőknek szívesen küldünk meghívót, ha címünket tudják. A Kör címe:
Eötvös Loránd Fizikai Társulat Ifjúsági Fizikai Köre, Budapest, V., Szabadság tér 17. II. 204.