Cím: Híradó
Füzet: 1967/szeptember, 27. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

A Német Demokratikus Köztársaságban ,,alpha" címen matematikai folyóirat indult a tanulóifjúság részére. A 32 oldal terjedelmű 1. szám beköszöntőjét M. Honecker népoktatási miniszter írta. A lap kéthavonta fog megjelenni. Éves feladatmegoldási versenyt indít, egyéb feladatokat is közöl. Szívből köszöntjük laptársunkat, és munkájához sok sikert kívánunk!

 
A Fejér Megyei Tanács V. B. Művelődési Osztálya és a Bolyai János Matematikai Társulat megyei tagozata ebben az évben is megrendezte a hagyományos megyei matematikai versenyt. A verseny legjobbjai: I. évfolyamon 1. Hübler András (Székesfehérvár, Teleki B. Gimn.), 2. Janni Éva (Székesfehérvár, József A. Gimn.), ‐ a II. évfolyamon az 1‐2. helyet nem töltötték be, legtöbb pontot szerzett Pilter Valéria (Dunaújváros, Gimnázium). ‐ III. évfolyam: 1. Geier János (Székesfehérvár, Ságvári E. Gépip. Techn.). ‐ IV. évfolyamon 1. Jánosi János (Ságvári), 2. Gróf József (Ságvári) .
 
A Bolyai János Matematikai Társulat Fejér és Veszprém megyei tagozatai ez évben is megrendezték a két megye középiskolás fiataljai közti, immár hagyományos matematikai versenyt. A verseny legjobbjai: I. évfolyamon 1. Hübler András (Székesfehérvár, Teleki B. Gimn.), a II. évfolyamon az 1. helyet nem töltötték be, 2. Nádasi László (Veszprém, Lovassy L. Gimn.), a III. évfolyamon 1. Geier János (Székesfehérvár, Ságvári E. Gépip. Techn.), a IV. évfolyamon 1. Jánosi János (Ságvári), 2‐3. Gróf József (Ságvári) és Nagy Elemér (Ajka, Bródy I. Gimn.)