Cím: SZERKESZTŐI ÜZENETEK (Könyvajánlás, jutalomdíjak)
Füzet: 1900/szeptember, 14. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Lampel Róbert kiadásában megjelent Dr. Klug Lipót kolozsvári egyetemi magántanár ábrázoló geometriája a reáliskolák számára. A legújabb középiskolai tantervnek megfelelő tananyag két fejezetben van földolgozva; a függelék a triéder descriptiv megoldását tartalmazza és a síklapú testek ábrázolásához fűződnek a kristálytan szabályos rendszerének egyszerű alakjai.

 

Lapunk szerkesztősége ez évben is a kitűzött feladatok és gyakorlatok megfejtői között 4-5 jutalomdíjat oszt ki. E jutalomdíjakkal legbuzgóbb és legügyesebb megfejtőinket kívánjuk kitüntetni. A jutalomdíjak összege 60 korona. A díjak kiosztásánál nem annyira a beküldött megoldások mennyisége, mint inkább azok minősége dönt: tekintettel leszünk az egyes osztályokra is, úgy hogy a felsőbb osztályok (VI ‐ VIII) mindegyikére 1-2 jutalomdíj jut. A jutalomdíjakkal kitüntetett előfizetőink neveit a június hóban megjelenő számban közöljük.
 

A múlt évben következő előfizetőink nyertek jutalomdíjakat : Filkorn Jenő (főgymn. VIII. o. t. Nyitra), Krisztián György (főreáliskolai VIII. o. t. Pécs), Lukhaub Gyula (főgymn. VIII. o. t. Szeged), Czank Károly (főreáliskolai VIII. o. t. Déva), Bayer Béla (főgymn. VII. o. t. Losoncz), König Dénes (főgymn. VI. o. t. Budapest, Gyakorló főgymnasium).