Cím: Az Iskolarádió matematika szakköre
Szerző(k):  Herczeg János 
Füzet: 1977/szeptember, 25. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Adásaink az idei tanévben is a 3. műsorban, hétfői napokon, 15,30‐16,00 óráig hangzanak el.
Idei programunkról általánosságban annyit, hogy a változatosságra való törekvés mellett egy újabb szempont is előtérbe került, a sorozatok összeállításánál, és ez a tárgyon belüli belső összefüggések figyelembevétele. Az elhangzó két kombinatorika adásunk ezért tekint vissza a múlt évi valószínűségszámítási sorozatunkra, bár felépítése attól független.
Tovább folytatjuk a gyakorlati alkalmazások bemutatását is. Idén a fizika irányába teszünk lépéseket.
Már eddig is több iskola több tanulója szerepelt műsorainkban. Szeretnénk, ha ez így lenne a jövőben is. Kérjük, hogy azok a szakkörök, amelyeknek tanulói (esetleg tanára is) szívesen vennének részt valamelyik felvételünkön, írják meg ezt, méghozzá mielőbb. Címünk: Iskolarádió, Matematika Szakkör, 1800 Budapest, Bródy S. u. 5‐7. Nemcsak budapestiek jöhetnek számításba! (A témát majd később beszéljük meg.)
Az év folyamán a következő adásokat tervezzük:

 

október 10.   Szélsőértékfeladatok a fizikában I.december 5.   Szélsőértékfeladatok a fizikában II.január 30.   Mi a teljes indukció?február 27.   Tükrözés a kombinatorikábanáprilis 24.   ,,Tiszta fejek"május 22.   Ismerkedés az algebrai struktúrákkal