Cím: Pályázat
Füzet: 1976/szeptember, 44. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Az idén nyolcadik alkalommal hirdetjük meg a Fizika Rovat kísérleti pályázatát. A VIII., 1977‐78. évi pályázatot ‐ az elmúlt évekhez hasonlóan ‐ Szalay Sándor akadémikus (ATOMKI, Debrecen) patronálja.
A téma ismét szabadon választható a kísérleti fizika köréből. A pályázó lehetőségeinek megfelelő témaválasztással, kellő irodalmi tanulmány után maga tervezze meg és állítsa össze mérő-, ill. észlelőberendezését. Vizsgálati eredményeit grafikusan vagy fényképekkel megfelelően illusztrálja és értékelje ki, vonja ]e belőlük a következtetéseket. Előnyben részesülnek az olyan munkák, amelyek ‐ bármily csekély, de önálló ‐ eredményre vezetnek vagy új módszert közölnek. Tehát nem valamilyen fizikai mennyiség ismert módon való mérését kérjük ez megszokott laboratóriumi, gyakorlati munka ‐, hanem új ötletet várunk akár a témaválasztás, akár a módszer tekintetében (pl. korszerű eszközök felhasználása). A pályázaton egyes tanulók és munkaközösségek vehetnek részt.

 

A pályázat most is két fordulós. Az első fordulóra a pályázók 2‐3 gépelt oldal terjedelmű tervet küldjenek be, amelyben a vizsgálat célkitűzésére és módszerére vonatkozó gondolataikat röviden ismertetik. A pályázók megkapják a terv bírálatát, és annak alapján elkészítik a végleges munkát.
 

Határidők: A terv benyújtása: 1977. jan. 15.
MMMMMMMA kész dolgozat benyújtása: 1978. jan. 15.
 

A pályázatok a következő címre küldendők:
Levélküldemény esetén: Középiskolai Matematikai Lapok szerkesztősége, Fizika Rovat, 1443 Budapest, Postafiók 129.
Csomag esetén: Középiskolai Matematikai Lapok szerkesztősége, Fizika Rovat, 1146 Budapest XIV., Thököly út 82. I. 111.
 

Minden küldeményen (nemcsak a borítékon, hanem levélen, pályázaton, mellékleten is) legyen rajta világosan, olvashatóan a szerző, ill. szerzők neve, iskolája, osztálya és lakáscíme. Munkaközösség esetén elöl annak a neve álljon, aki a munkaközösség szervezője.
 

Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy az 1976/77. évi pályázatok beküldésének határideje 1977. január 15. A pályázatok a fenti címre küldendők.