Cím: Az Iskolarádió matematika szakköre
Füzet: 1975/szeptember, 26 - 27. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

AZ ISKOLARÁDIÓ MATEMATIKAI SZAKKÖRE
 

címmel új rovatot nyit a Magyar Rádió. A rovat szerkesztője, Herczeg János a következőket közli:
 

Ebben a tanévben hét, 30 perces műsorunk lesz. Minden egyes alkalommal hétfőn jelentkezünk 1520-1600-ig a 3. műsorban:
 

  1975. szept. 15.:  Mit tud a kockás papír?  1975. okt. 13.:  Teljes hatvánnyá kiegészítés.  1975. nov. 10. és dec. 8.:  Bolyai geometria I‐II.  1976. febr. 2. és márc. 1.:  Végtelen halmazok I‐II.  1976, máj. 24.:  Matematika a könyvespolcon.

Foglalkozásainkat úgy építjük fel, hogy a középiskola minden korosztálya találjon benne használható anyagot. Az adásidő elöző felében általában könnyebb dolgokról esik szó, később esetleg nehezebb kérdések is előkerülhetnek.
 

Nagyon fontos, hogy hallgatóink folyamatosan jegyzeteljenek. Nemcsak azért, mert anélkül sok minden nem lesz követhető, hanem mivel gondolkodási időink a legtöbbször csak jelzésszerűek. Ajánlatos az utólagos gondosabb elemzés. Egyébként is, a legtöbb feladat megoldását nem fejezzük be; néhány ötletet felvetünk, egy‐két lépést megteszünk, a teljes megoldást, a diszkussziót, az általánosítást házi feladatnak tűzzük ki.
 

A megoldások beküldői között könyvjutalmakat sorsolunk ki, és a későbbi adások diákszereplőit is a legszorgalmasabb megoldók közül fogjuk válogatni.
 

Címünk: Magyar Rádió, Az Iskolarádió Matematika Szakköre, 1800 Budapest.
 

A szakkörök munkatervébe általában a tagság is beleszól. Szeretnénk, ha ez az Iskolarádió szakkörében is így lenne. Tanácsokat, javaslatokat, bírálatokat örömmel veszünk.