Cím: Előfizetési felhívás
Füzet: 1894/szeptember, 1 - 2. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Előfizetési felhívás
a

 

"Középiskolai Mathematikai Lapok"

 

második évfolyamára.

 
A "Középiskolai Mathematikai Lapok" első évfolyama a júniusi számmal befjeződött. Anyagi siker nem koronázta ugyan vállalatunkat, de az erkölcsi siker teljesnek mondható, mert tanárok és tanulók egyformán felkarolták a folyóiratot.
A tanárok közül Dr. Kürschák József műegyetemi, Dr. Klug Lipót egyetemi, Dr. Bozóky Endre, Krécsy Béla, Schey Lipót és Szontágh Gusztáv főreáliskolai tanár urak feladatok és kisebb közlemények beküldésével támogatták folyóiratunkat.
A tanuló ifjúság pedig 58 kitüzött feladat közül csak 6-ra nem küldött be megoldást, vagyis a kitüzött feladatok közel 90%-át sikeresen megoldotta.
Ily nagy sikertől felbátorítva elhatároztuk, hogy a
"Középiskolai Mathematikai Lapok"
második évfolyamát megindítjuk.
Előfizetési árát 1894. évi szeptember hó 1-től - 1895. évi június hó 1-éig bezárólag 4 koronában állapítottuk meg.
Előfizetni csak egész évre lehet s az év bármely szakában fizet is elő valaki, mindenkor az összes, szeptember 1-je óta megjelent számokat kapja meg.
Hogy azon előfizetőinket, kik a középiskolát elhagyva vagy főskolára mennek, vagy bármely okból a mathematikával továbbra is foglalkozni kívánnak, folyóiratunknak megtarthassuk, a
 
"Középiskolai Mathematikai Lapok"

 
minden számához fél ívnyi terjedelmű mellékletet adunk, melyben oly mathematikai problémákat tárgyalunk, melyek a középiskolai tananyag körén kívül esnek ugyan, de a melyek a középiskolában tanultak alapján kisebb-nagyobb fáradsággal megoldhatók.
A melléklet ára évi 2 korona lesz, s bár külön czimmel
 
"METRESIS"

 
külön folyóiratot alkot majd, külön kapható nem lesz.
 

A
"Középiskolai Mathematikai Lapok"

 
előfizetési ára ennélfogva évi 4 korona, mellékletével, a -
 
"METRESIS"-sel
együtt évi 6 korona lesz.
Végül még több oldalról hangoztatott kívánságnak teszünk eleget, midőn folyóiratunknak a jelen évtől kezdve nagy nyolczadrét alakot adunk.
Folyóiratunkat, - mely továbbra is a Gross Testvérek kiadásában, Győrött jelenik meg- a mathematikát kedvelő olvasó közönség szíves pártfogásába ajánlva, vagyunk tisztelettel
Kelt Győrött, 1894, évi szept. hó 1-én.
 

a "Középiskolai Mathetmatikai Lapok" szerkesztősége.