Cím: XXII. Nemzetközi Magyar Matematika Verseny
Szerző(k):  Horváth Péter ,  Nagy Attila 
Füzet: 2013/január, 11 - 12. oldal  PDF  |  MathML 

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

 
XXII. Nemzetközi Magyar Matematika Verseny
Krúdy Gyula Középiskola, Révai Miklós Gimnázium ‐ Győr
2013. március 14‐18.
 

2013 márciusában iskoláink rendezik a XXII. Nemzetközi Magyar Matematika Versenyt.
1991-ben a matematikatanárok Rátz László Vándorgyűlésén Bencze Mihály brassói és a nemrég elhunyt Oláh György révkomáromi tanárok felvetésére a határon túli és a magyarországi tanárok közösen elhatározták, hogy a Kárpát-medencében tanuló magyar középiskolások számára a kapcsolattartás és matematika tudásuk összehasonlítása céljából egy közös matematikai rendezvénysorozatot hoznak létre. A versenyen minden évben kb. 300 fő vesz részt, 180 határon túli és 120 magyarországi diák és tanár.
A versenyt felváltva az anyaország, és valamelyik régió rendezi. A rendezvény négy napos, alapvető célja, hogy a Kárpát-medencében élő, magyar nyelvű oktatásban részt vevő diákok és tanárok számára matematikai szakmai találkozót és továbbképzést biztosítson, tegye lehetővé a különböző régiók szakirodalmának cseréjét, a diákok összemérhessék és kiegészítsék tudásukat, a résztvevők megismerkedjenek egymással, kapcsolatokat hozzanak létre és később ápolják azokat, ezúton is hozzájárulva az öt régió magyarságának összekapcsolásához, nemzettudatának és lelki összetartozásának erősítéséhez.
A résztvevőket a határon kívüli régiókban válogatóversenyeken választják ki, Magyarországról a tanulmányi versenyek legeredményesebb iskolái és diákjai vehetnek részt a versenyen. Így elmondhatjuk, hogy a magyar nyelvű matematikaoktatás legmagasabb szintű versenyei közül egyik legsikeresebb a Nemzetközi Magyar Matematikaverseny. Hatása érezhető a magyar nyelvű matematikaoktatás fejlődésében.
A rendezvény fő támogatója és házigazdája Győr Megyei Jogú Város képviseletében Borkai Zsolt polgármester úr.
A szervezők és a zsűri ezúttal is várja az érintett matematika tanárok segítségét. Kérik, hogy a versenyfeladat-javaslataikat megoldással, pontozási útmutatóval (minden feladat értéke 10 pont) és évfolyam-megjelöléssel együtt az
nmmvfeladatok@krudy.gyor.hu címre küldjék el word formátumban, egyenletszerkesztővel szerkesztve
2013. január 31-ig.

A versenyről minden információ megtalálható lesz az nmmv.krudy.gyor.hu honlapon, további felvilágosítás az nmmv_2012@krudy.gyor.hu címen kérhető.
 
Nagy AttilaHorváth PéterKrúdy Gyula KözépiskolaRévai Miklós Gimnázium