Cím: Pályázati felhívás
Szerző(k):  Dr. Illy Judit ,  Dr. Rajkovits Zsuzsanna 
Füzet: 2007/január, 53. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Az Ifjú Kutatók 14. Nemzetközi Konferenciáját (International Conference of Young Scientists, ICYS) 2007. április 24. és 30. között Oroszországban, Szentpétervárott rendezik meg. A versenyre nevezhet minden középiskolás korú (14‐18 éves) diák, a

matematika,
fizika,
informatika,
környezettudomány


bármely területéhez kapcsolódó, önálló tevékenységet tükröző, magyar nyelven megírt, néhány A4-es oldalnál nem nagyobb terjedelmű dolgozatával, és a dolgozat legfeljebb egy oldalas, angol nyelvű rövid kivonatával. A dolgozatokat
2007. január 26-ig


kell elküldeni ,,IKNK 2007'' jeligével a következő címre: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Anyagfizikai Tanszék, 1518 Budapest, Pf. 32.
A nemzetközi versenyen szereplő diákokat ‐ a korábbi évekhez hasonlóan ‐ február elején egy hazai konferencián választjuk ki. A konferencián a diákok magyar nyelvű előadást tartanak, amelyet 5 perces angol nyelvű összefoglaló követ. A hazai konferencia időpontjáról és helyéről a diákoknak levélben (e-mailben) küldünk értesítést.
Kérjük, hogy a nevező diákok csatolják dolgozatukhoz címüket, értesítési telefonszámukat, e-mail címüket, iskolájuk nevét, címét, és a felkészítő tanáruk nevét.
A nemzetközi versenyen a diákok 10‐15 perces, angol nyelvű előadásban mutatják be munkájukat, ezért angol tanáruktól kérünk egy, a nyelvtudásuk szintjét igazoló nyilatkozatot.
A jelenlegi és a korábbi versenyekről, a verseny játékszabályairól tájékozódhatnak a következő weboldalon: http://metal.elte.hu/icys.