Cím: 2005. évi Őszi Ankét
Szerző(k):  Oláh Vera 
Füzet: 2006/január, 43. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Szinte felsorolni is nehéz, hogy hány érdekes, jó, sőt kiváló előadást hallgathattak a résztvevők a KöMaL 2005. november 4-6-ig tartó Ifjúsági Ankétján. Mindegyikről kis videofelvétel-részlet, vagy az előadás vázlata látható (hallható) honlapunkon, a www.komal.hu címen. Akik eljöttek, megismerhettek egy világhírű matematikaprofesszort, a magyar származású, Abel-díjas Lax Pétert, érdekfeszítő előadást hallhattak Stépán Gábor akadémikustól a robotokról, és a 150 díjazott versenyző közül többen kezet is foghattak Kovács Kálmán informatikai miniszterrel.
Az előadók között voltak régóta ,,visszajáró'' professzorok, de olyanok is, akik néhány éve még maguk is a KöMaL pontversenyében szerepeltek (később egyetemistaként javítók, mára oktatók lettek).
Az ankét első napját az ELTE ,,matematikus'' épületében, a másodikat a korábban szokásos ,,fizikus'' épületben, míg a harmadik nap délelőttjét a Csodák Palotája új helyszínén, a Millenáris Parkban töltötték az ország különféle iskoláiból érkezők.
A szervezők, a KöMaL szerkesztősége és a MATFUND Alapítvány reméli, hogy mindenki, aki eljött, jól érezte magát. Köszönetet mondunk támogatóinknak, elsősorban az Oktatási és az Informatikai és Hírközlési Minisztériumnak, a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogramnak, az ELTE TTK-nak, és azoknak, akik díjakat ajánlottak fel, köztük az Euro-Profil Kft-nek, a Typotex és az Akkord Kiadónak.