Cím: KöMaL Ifjúsági Ankét - 2004
Szerző(k):  Horváth Andrea 
Füzet: 2004/december, 550. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Mi az az Ankét? ‐ tettem fel a kérdést, amikor először olvastam ezt a szót. Mivel eddig még sosem vettem részt ilyenen, és kíváncsi lettem, gondoltam, elmegyek rá.
Az utazás után az ELTE egyik előadójában találtuk magunkat többi társunkkal együtt egy érdekes fizika kísérleti bemutatón. A nap folyamán még további előadásokon vettünk részt. A díjkiosztó után a teremből kilépve sok finomsággal megrakott asztal képe tárult elénk. Kb. fél óra múlva ebből a képből csak az asztalok maradtak. A szálláson végtelenbenyúló ulti- és egyéb kártyajáték-partik folytak.
A második nap is hasonló módon telt, mint az első. Játszottunk a hasonlósággal, leárnyékoltunk egy mobiltelefont, sőt, még azt is megtudtuk, hogy hol látja a gém a halat. Közben szorgosan töltögettük a helyszínen kapott totót. A sok érdekes előadás után látogatást tettünk a Polaris csillagvizsgálóban azon célból, hogy távcsövekkel nézegessük a csillagokat, melyeket természetesen épp akkor és pont azon a helyen nagy szürke felhők takartak. Sebaj, így is jó volt a program, megismerkedtünk a Szaturnusszal.
A vasárnap délelőtti szabadprogram után a Planetáriumban találkoztunk újra, ahol a számítástechnikai kiállítás megtekintése után beültünk a Planetárium kupolájába. Szomorú búcsú után (ahol mindenki megígérte, hogy a következő Ankéton találkozunk), élményekkel gazdagon megrakva tértünk haza.
Mindenkinek ajánlom, hogy jöjjön el a legközelebbi Ankétra! Megéri.