Cím: A MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány
Füzet: 2004/február, 100 - 101. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

A Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok közhasznú alapítványa, a MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány alapító okirata szerinti célja a lap megjelentetése és országos levelező pontversenyének támogatása, széleskörű nemzetközi elterjesztése az elektronika legmodernebb eszközeinek felhasználásával.
Az alapítvány tárgyjutalmat, illetve ösztöndíjat ad a KöMaL által meghirdetett versenyeken legjobb eredményt elért diákoknak, megrendezi az éves díjkiosztó ünnepséget a Matematikai és Fizikai Ankét keretében, elősegíti a lap rendszeres előállítását és bővítését (pl. számítástechnikai rovat) és a laphoz szorosan kötődő magyar és idegen nyelvű kiadványok elkészítését elektronikus és hagyományos formában.
A lap tulajdonosai az idei tanévben megbízták az alapítványt a folyóirat 1893-as alapítása óta megjelent teljes anyagát tartalmazó elektronikus archívumának karbantartásával, továbbfejlesztésével. Ezentúl a KöMaL CD megjelentetését is a MATFUND anyagi lehetőségei biztosítják.
Az alapítvány kuratóriuma 2003-ban tartott ülésein döntött az oktatási intézményekben folytatott tanulmányokra illetve kutatásra fordított ösztöndíjak adományozásáról; általános- és középiskolai tanárok Ericsson-díjairól, a felsőfokú tanulmányokat folytatók Fiatal kutatói díjairól, a KöMaL 2002/2003. tanévi versenyén legjobb eredményt elért általános- és középiskolai tanulók ösztöndíjairól és tárgyjutalmakról. A korábbi éveknél nagyobb mértékben járult hozzá a KöMaL nyári fizika táborának és az Ifjúsági Ankétnak a megrendezéséhez. Mindezekről a KöMaL számaiban olvashattak tudósításokat.
Az alapítványi célok megvalósulásához támogatóink ‐ akiknek ezúton köszönetünket fejezzük ki ‐ a következő összegekkel járultak hozzá:

 
  Ericsson Magyarország Kft. 3 450 000forinttal,  Matáv Rt. 250 000forinttal,  Neumann J. Számítógép-tudományi Társaság 300 000forinttal,  Fővárosi Önkormányzat Kulturális Bizottsága 
(pályázatunkra)
 200 000forinttal,
  Fővárosi Önkormányzat Oktatási Bizottsága 
(pályázatunkra a táborra)
 60 000forinttal,
  Budapest Bank az Oktatásért Alapítvány 
(pályázatunkra a CD-re)
 200 000forinttal,
  Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium 
(pályázatunkra az Ifjúsági Ankétra)
 301 500forinttal,
  Magánszemély támogatóink összesen 80 000forinttal,  Metropolis Alapítvány (USA) 1 250dollárral.  


 
A MATFUND Alapítvány 2003-ban a személyi jövedelemadók 1%-ából 1 188 257 forintot kapott.
 
Köszönjük mindazoknak, akik adóbevallásuknál a KöMaL támogatására gondoltak!
A KöMaL versenyek díjazását és az Ifjúsági Ankétokat a MATFUND Alapítvány támogatja

Kérjük, ha 2004-ben hozzá szeretnének járulni személyi jövedelemadójuk 1%-ával a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok kiadásához, a KöMaL CD megjelentetéséhez, versenyzők, tanárok díjazásához és a KöMaL rendezvényeinek (tábor, Ankét) költségeihez, 2003-ban esedékes adóbevallásukhoz mellékelt nyilatkozatukban a
 
MATFUND Alapítvány 18157444-1-41 adószámát szíveskedjenek megadni.
 


További támogatási szándékuk esetén keressék meg a KöMaL szerkesztőségét. Köszönjük!