Cím: Pályázat kísérleti fizikából
Füzet: 2002/október, 426. oldal  PDF file
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

A Szegedi Tudományegyetem Kísérleti Fizikai Tanszéke pályázatot hirdet középiskolás diákok (9‐12. évfolyam) számára. A 2002/2003-as tanévben az alábbi témában lehet pályázatot benyújtani:

 
Kísérletek a mechanikai rezgések és hullámok témaköréből
 

A pályázat kétfordulós, az első fordulóban a kísérlet lényegét leíró dolgozattal lehet részt venni. A beadott munkában (amely tartalmazhat fotókat, rajzokat, táblázatokat, grafikonokat stb. is) vázolni kell a nem, vagy kevéssé ismert kísérletek elvégzésének menetét, az alkalmazott módszereket. A pályamunkában fel kell tüntetni a felhasznált forrásmunkákat is. A pályázatok értékelését szakmai zsűri végzi. A legjobb dolgozatot készítők jutnak a második fordulóba, ahol a kísérleteket ,,élőben'' is be kell mutatni a zsűri előtt. A pályázatok végső sorrendjét a bemutatás után állapítja meg a zsűri.
Pályázni lehet: egyénileg, vagy 2 fős ,,csapattal''.
A pályázat díjai:
 
I. díj 20000 Ft;II. díj 10000 Ft;III. díj 5000 Ft.  
 


A helyezettek munkáját oklevéllel is elismerjük. A konzultáló, illetve felkészítő tanár a díjazott diák(ok)-éval megegyező értékű jutalomban részesül.
A dolgozatot két példányban kell benyújtani, a maximális terjedelem 10 oldal lehet. A pályázat jeligés, ezért a dolgozaton csak a jeligét szabad feltüntetni. A pályázó(k) adatait (lásd alább) zárt, a dolgozat jeligéjével ellátott borítékban mellékelni kell:
1. a pályázó(k) neve, lakcíme, telefonszáma,
2. a pályázó(k) iskolájának neve, címe, telefonszáma, e-mail-je,
3. a felkészítő tanár neve.

A pályázatot az alábbi címre kérjük küldeni ,,Pályázat kísérleti fizikából'' megjelöléssel:
 
Dr. Szatmári Sándor tanszékvezető egyetemi tanár,
SZTE Kísérleti Fizikai Tanszék, 6720 SZEGED, Dóm tér 9.
 
Beküldési határidő: 2003. január 15.

(A 2. forduló megtartására ezt követően kb. másfél hónap múlva kerül sor.)

 

A pályázattal kapcsolatos további kérdésekre válasz kérhető Dr. Molnár Miklós egyetemi docenstől (tel.: 62/544-358, e-mail: mmiklos@physx.u-szeged.hu).