Cím: Hírek - Sulineten a KöMal archívuma
Füzet: 2001/május, 260. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

A Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok 1893 és 1999 között megjelent valamennyi számát, a teljes matematika és fizika archívumot, 20 000 feladatot és 2800 cikket jelentet meg az Oktatási Minisztérium a Sulinet elektronikus oldalain a lap kiadójával kötött szerződés alapján.
A Sulineten megjelenő adatbázis tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, állandó frissítésre és javításra van lehetőség, így az esetleges hibákat, amelyeket a felhasználók észrevesznek és jeleznek, a szerkesztőség azonnal kijavítja.
A feladatok téma és részletes témakör, időrend, kitűző, megoldó alapján kereshetők, a cikkek szerző vagy cím szerint találhatók meg. A KöMaL archívumot kezelő program angol nyelven is eligazít egy évszázad középiskolai matematika és fizika anyagában.
A szerkesztőség lehetőségei szerint az archívum adatbázisát a jövőben is állandóan karbantartja, további angol fordításokat készít, a cikkeket is ellátja témaköri besorolással, és a régi feladatok szövegét újra beírva fokozatosan biztosítja a teljes keresést. Az archívumot a jövő évben CD-n is kiadjuk.