Cím: Matematika hírek Brassóból
Füzet: 2001/március, 150. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Az OCTOGON Matematikai Magazin nyolcadik évfolyama zárult le a 2000. évben. Az angol nyelven megjelenő szaklap évente két számmal jelentkezik. A neves matematikusokból álló szerkesztőbizottság a legutóbb megjelent számban 69(!) cikket közöl főképpen a számelmélet, a kombinatorika és az analízis témaköréből. A cikkek között szerepel néhány, a lapban korábban felvetett nyitott probléma megoldása. Az olvasó számos további feladaton gondolkodhat és teheti próbára tudását.
A folyóirat iránt érdeklődők írjanak a főszerkesztő címére: 
Bencze Mihály, Str. Harmanului 6. RO-2212 Sacele, Jud. Brasov, Romania.

A brassói Áprily Lajos Középiskola lelkes diákjai és erdélyi tanárok alkotják a tavaly indult ,,Erdélyi Matematikai Lapok" szerkesztőbizottságát. A kis füzetekben matematikatörténeti cikkek, diákírások és 5‐10. osztályosoknak évfolyamonként külön beküldhető feladatok találhatók (Pár éve a miskolci Földes Gimnázium diákjai készítettek hasonló matematika újságot.)
Dr. Zsidó László matematikus szavait idézve a lapból: Egy ilyen kihívás ,,jó alkalom arra, hogy a diákok ne csak olvasóként és feladatmegoldóként éljék át a matematikát, hanem szerkesztőként és szerzőként is."