Cím: Tájékoztató az 1999. évi Ericsson-díjakról
Füzet: 1999/november, 513. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Mivel a szeptemberi számunkban megjelent közlemény az 1999/2000-es tanévre hivatkozik, a díjakat pedig első; ízben már idén december 22-én kiosztják, pótlólag közöljük az 1999-re vonatkozó feltételeket.

 

Az Ëricsson a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért" díjban 1999-ben 8 tanár részesülhet azok közül, akiknak a tanítványai a Varga Tamás, Arany Dániel matematikaversenyek, matematika és fizika OKTV, Öveges József, Mikola Sándor, Fényes Imre, Szilárd Leó fizikaversenyek, Kürschák József matematika-, Eötvös Loránd fizika tanulóversenyek, illetve a Nemzetközi Matematika vagy Fizika Diákolimpiák valamelyikén 1‐3. helyezést értek el.
 

Az Ëricsson a matematika és fizika népszerűsítéséért" díjat 1999-ben azok közül nyeri el 8 tanár, akik, bár nem válogatott tehetségekkel foglalkoznak, nap mint nap egyedülálló er337;feszítéseket tesznek tantárgyaik népszer369;sítéséért.
 

A díjak odaítélését az Ericsson Telekommunikációs Kft. Kutatás-fejlesztési Igazgatósága a MATFUND Alapítvány kuratóriumára bízta. A kuratórium felkérte a Bolyai János Matematikai és az Eötvös Loránd Fizikai Társulatot, hogy minden év november 30-ig állítsák össze szakcsoportjaik, díjbizottsági tagjaik és a küls337; ajánlók javaslatainak alapján azt alistát, amelyr337;l ezentúl évente 8-8 matematika- és fizikatanár kapja meg a díjakat.
 

Kérjük, hogy idei javaslataikat fél-egyoldalas indoklással, a javasolt személy és az ajánló(k) megnevezésével a Társulatok részére 1999. november 20-ig írásban eljuttatni szíveskedjenek.