Cím: A MATFUND Alapítvány...
Füzet: 1999/január, 66. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

A MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány köszönetet mond mindazoknak, akik hozzájárulásukkal segítették céljait.

 

A MATFUND Alapítvány működésének második évében, 1998-ban a kapott támogatásoknak köszönhetően hozzájárult a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok pontversenyének jutalmazásához, a KöMaL számítógépes hardver és szoftver bővítéséhhez, továbbá a Téli Ifjúsági Ankét megrendezéséhez.
 

Az Alapítvány kuratóriuma 1998. október 28-i ülésén döntött arról, hogyaz Associative Computing Számítástechnikai Kutató Fejlesztő Laboratórium és Szolgáltató Kft. által felajánlott 500 000Ft támogatást a KöMaL 1997-98. tanévi díjazottai között osztja szét, a Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért Alapítvány 1997. évi II. félévi 400 000Ft-os pályázati összegét számítástechnikai fejlesztésre, a Fővárosi Közgyűlés Kultúrális Bizottságának pályázatán nyert 200 000Ft-ot pedig a matematika és fizika Téli Ifjúsági Ankét költségeire fordítja, támogatva határon inneni és túli résztvevőket.
 

Azok, akik jövőre is adakozni szeretnének, jelezzék szándékukat a szerkesztőség címén, hogy részükre átutalási csekket küldhessünk. A MATFUND bankszámlaszáma:
10400023-00204716-00000000

 

Felhívjuk eddigi és jövőbeni támogatóink figyelmét, hogy mindazok részére, akik adószámukat megadják, igazolást ad az alapítvány, melynek alapján a befizetett összeg 30%-a az adóból leírható.
 

Az alapítvány vagyona 1998 december végén 3 és fél millió forint volt.
 

Az alapítványhoz csatlakozók az alapítvány teljes költségvetését megtekinthetik.
 

A MATFUND Alapítvány 1999-ben folyamatos (nem határidős) pályázatot hirdet olyan már érettségizett fiatalok számára, akik a KöMaL-nak hosszú időn keresztül eredményes megoldói voltak, matematikával, fizikával vagy informatikával kapcsolatos tudományos kutatásaik támogatására. A benyújtott pályázatok alapján az ösztöndíjakat a kuratórium ítéli oda.