Cím: Találd fel magad! Innovációs verseny 1997-98
Füzet: 1997/december, 545 - 546. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

INDULHATOK? ‐ Akkor, ha 15 és 21 év közötti (1977. május 5. és 1983. május 4. között született) Magyarországon tanuló fiatal vagy. Ha egyetemre vagy főiskolára jársz, csak elsőévesként jelentkezhetsz. Egyénileg vagy max. három fős csoportba szerveződve nevezhetsz, végzettségre való tekintet nélkül. Pályázhatsz és díjat is nyerhetsz abban az esetben is, ha határon túli magyar fiatal vagy, de az európai döntőn csak azok vehetnek részt, akik magyarországi iskolába járnak.
MIT NYERHETEK?
I. díjat: (összesen három) pályaművenként 200 000 Ft  
II. díjat: (összesen három) pályaművenként 100 000 Ft  
III. díjat: (összesen négy) pályaművenként 60 000 Ft

 

A hazai verseny legjobb, max. három pályázata részt vehet 1998. szeptemberében Portóban az Európai Unió által 26 ország részvételével rendezendő ,,Fiatal Tudósok Versenyén'', ahol további értékes díjakat nyerhetsz:
Találd fel magad! (folytatás)

 

I. díjat: (összesen három) pályaművenként 5 000 ECU
II. díjat: (összesen három) pályaművenként 3 000 ECU
III. díjat: (összesen hat) pályaművenként 1 500 ECU
Ezen kívül felvételi vizsga nélkül tanulhatsz tovább az ELTE TTK fizikusi, fizika tanári, technika szakán; a JPTE Természettudományi és Műszaki Karán, a JATE Természettudományi Karán (kivéve: matematikus és közgazdasági programozó matematikus) és tíz műszaki felsőoktatási intézményben, ill. egyéni pályázóként a Budapesti Műszaki Egyetemen.
MIVEL PÁLYÁZHATOK? ‐ Bármilyen probléma tudományos szintű megoldására irányuló ötlettel, ill. javaslattal elsősorban a matematika, a természettudományok (kémia, fizika, biológia, földrajz), a környezetvédelem, az informatika, a távközlés, a számítástechnika és a műszaki tudományok (ill. az ezekkel határos tudományok) területéről.
HOGYAN NEVEZZEK? ‐ A kidolgozásra javasolt ötlet/téma legfeljebb 2 oldalas vázlatának 3 példányban történő benyújtásával személyesen vagy levélben, lezárt borítékban, melyre rá kell írni: ,,INNOVÁCIÓS VERSENY''.
BEÉRKEZÉSI HATÁRIDŐ: 1998. JANUÁR 5. 16 ÓRA
A nevezésnek tartalmaznia kell: a kiválasztott problémát, a megoldásra irányuló ötletet, az elérendő célt, a konkrét megvalósítás módját, továbbá: a résztvevő(k) nevét, születési időpontját, lakcímét, telefonszámát, nyelvismeretét; iskolájának (munkahelyének) nevét, címét és telefonszámát; azon konzulensek, tanárok nevét, címét és telefonszámát, akik szakmai felügyelettel támogatják a pályázatot.
HOVÁ KÜLDJEM A NEVEZÉST? ‐ A versenytitkárságra:
MAGYAR INNOVÁCIÓS SZÖVETSÉG 1117 Budapest XI. Október huszonharmadika u. 16. I/182. (tel.: 186-9615, fax: 185-2181).
A verseny titkára: dr. Antos László, a MISZ marketing menedzsere. A versennyel kapcsolatban a megadott címen és telefonon érdeklődhetsz.
KIK DÖNTENEK? ‐ Ismert tudósokból, egyetemi tanárokból, gazdasági szakemberekből álló zsűri, melynek elnöke dr. Keviczky László akadémikus, az MTA főtitkára. A nevezések elfogadásáról a tudományos vagy műszaki cél, ill. színvonal és a kidolgozhatósági szempontok figyelembevételével határoznak. A döntésről 1998. január 31-ig értesítést kapsz.
HOGYAN KÉSZÍTSEM EL A PÁLYÁZATOT? ‐ Az elfogadott nevezésekben kitűzött célok tudományos alapossággal történő, részletes kidolgozásával, ill. megvalósításával. A kidolgozott pályaműveket 1998. május 4-én 16 óráig beérkezően kell beadnod. Feltétlenül csatolni kell a bemutatást elősegítő saját készítésű modelleket, kísérleti berendezéseket, prototípusokat stb.
MIT ÉRTÉKELNEK? ‐ A kidolgozott pályázatok esetében: a probléma megközelítésének eredetiségét és kreativitását; a kidolgozás mélységét, tudományos színvonalát; a projekt befejezettségét (koncepció, konklúzió), ill. hasznosíthatóságát; az eredmények ésszerű és világos értelmezését; az írásos anyag színvonalát.
A legjobb munkákat a pályázók a TV2 különműsorában személyesen mutatják be. A bemutatásra alkalmas pályaműveket az Innoforum '98 háromnapos kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők a Gellért Szállóban 1998. június 10‐12. között.
EGYÉB TUDNIVALÓ? ‐ A pályázatok kidolgozását vállalatok, intézmények anyagilag támogathatják. A verseny szervezői biztosítják a nyilvánosságot a támogatások elnyerése érdekében, ill. közreműködnek az indokolt költségek megtérítésében.
A VERSENY TÁMOGATÓI:
MŰVELŐDÉSI ÉS KÖZOKTATÁSI MINISZTÉRIUM, Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság, Magyar Szabadalmi Hivatal, Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, EGIS Gyógyszergyár Rt., MATÁV Rt., MOL Magyar Olaj- és Gázipari Rt., ÁB-AEGON Általános Biztosító Rt., Konzumbank Rt., Alapítvány a Műszaki Haladásért, Covent Ipari Kockázati Tőke Befektető Rt., ÉSZT, KÜRT Computer Kft, Medicor Holding Rt., Magyar Nemzet napilap, SBG&K Nemzetközi Szabadalmi Iroda, SZÁMALK Rt.
Fő támogató: IPAR MŰSZAKI FEJLESZTÉSÉÉRT ALAPÍTVÁNY