Cím: KENGURU '97 matematika verseny
Füzet: 1996/november, 476. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb (KöMaL pontverseny is)

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

A Bolyai János Matematikai Társulat, a Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány és a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium matematika munkaközössége 1997-ben is megrendezi Magyarországon a nemzetközi KENGURU matematika versenyt.
Az eredetileg Ausztráliából kiinduló verseny már Európa legtöbb országában rendszeressé vált, Franciaországban 1995-ben több, mint 700 000, Albániában, Bulgáriában, Csehországban. Lengyelországban, Macedóniában, Moldáviában, Németországban, Oroszországban, Romániában. Spanyolországban, Szlovéniában országonként sok száz, gyakran több tízezer résztvevője volt. Ezen a versenyen mindenki részt vehet ‐ az is, akinek kettese van matematikából ‐, a könnyebb és nehezebb feladatok együtt biztosítják, hogy mindenki sikerélményhez jut.
Magyarországon a tavalyi versenyen több, mint hatezer diák vett részt (a részletes beszámoló a KöMaL 1996/7. számában található). A versenyt az előző évihez hasonló módon rendezzük, igyekszünk minél szélesebb körben jutalmazni a tanulókat, felkészítő tanárokat, szervezőket. A jutalmakat részben a nevezési díjak, részben szponzorok biztosítják.
A KENGURU verseny feladatai és a megírásának időpontja egész Európában egységesek:

 
1997. március 21. (péntek)
 

A verseny kezdési időpontja 10 óra, a 30 kérdéses feladatválasztós tesztverseny megoldására 75 perc áll rendelkezésre. Minden benevezett tanuló kóddal ellátott feladatlapot fog kapni, a javítás és adatfeldolgozás számítógéppel Nagykanizsán történik. Az eredmények értékelésének módját a résztvevőknek megküldendő részletes tájékoztató tartalmazza. Nevezési díj: 300 Ft. (A részletes tájékoztató különböző kedvezményekre is lehetőséget ad az iskoláknak.)
A versenyen minden középiskolás tanuló indulhat, külön kategóriában versenyeznek a szakközépiskolás, a matematikát gimnáziumi normál és speciális tanterv szerint tanuló diákok. Indokolt esetben általános iskolai tanulók is indulhatnak a gimnázium első osztályos kategóriában.
A nevezés módja: Az előző évi versenyben résztvevő iskolák közvetlenül is kapnak egy részletes tájékoztatást a versenyről, az újonnan érdeklődő iskolák nevezési szándékukat, illetve a részletes tájékoztató iránti igényüket jelezzék írásban az alábbi címen:
Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány
8801 Nagykanizsa, Pf 148.
A jelentkezés végső határideje: 1997. január 15.
A jelentkezéshez kérjük az iskola pontos nevét, címét és megyéjét feltüntetni, mert a kód ezeket is tartalmazza. Kérjük a felelős tanár nevét. A jelentkezőket levélben értesítjük a pontos név szerinti, kóddal ellátott nevezés, illetve az értékelés részleteiről.
dr. Pintér Ferenc, a kuratórium titkára
Tel.: 93‐311‐548 vagy 93‐311‐390, 23-as mellék.