Cím: Nyári matematikai tábor Balatonberényben
Szerző(k):  Oláh György 
Füzet: 1996/október, 393 - 394. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

A Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány szervezésében az idén is megrendezték immár 22-edik alkalommal a hagyományos matematikai szaktábort. A rendezvényre 1996. június utolsó két hetében ‐ két turnusban ‐ került sor a Vas Megyei Önkormányzat Gyermek és Ifjúsági Üdülőjében, Balatonberényben.
A matematika szaktábor munkájában 480 diák és 40 tanár vett részt. A tábor diákjainak zöme a Dunántúlról jött. Magyarország határain túlról 9 erdélyi, 21 délvidéki és 82 felvidéki diák és tanár érkezett.
A tábor időpontja abból a szempontból is szerencsés volt, hogy a diákok a tanév végén kedvet és ösztönzést kaphattak a nyári továbbtanuláshoz, illetve a versenyekre és az egyetemi felvételi vizsgákra való céltudatos felkészüléshez. A napi négy óra matematika mellett két óra idegen nyelv (angol vagy német) jól oldotta a matematikai feladatokkal járó erőpróbákat. A szabadidős programokat külön erre felkért szakemberek szervezték, maximálisan kihasználva a hely adottságait (az üdülőnek önálló strandja és szabadtéri sportlétesítményei vannak).
A tábor valamennyi résztvevője nevében ezúton mondunk köszönetet dr. Pintér Ferenc főszervezőnek, dr. Hortobágyi Istvánnak a szakmai irányításért és Birkner Zoltán táborvezetőnek, akik fáradságot nem ismerve felejthetetlen élményekkel gazdagítottak bennünket.
Oláh György
Révkomárom