Cím: MAT-KAPOCS
Füzet: 1995/október, 398 - 399. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Az idei Rátz László Vándorgyűlésen már harmadik országos összejövetelét tartotta meg a MAT-KAPOCS matematikatanárok egyesülete, amely a Bolyai János Matematikai Társulat keretében jött létre.
Legfontosabb célunk a matematikatanárok mindennapi munkájának segítése, gondjaik, problémáik, ötleteik egymást közti kicserélése, a matematika oktatás megújítása érdekében.
Kezdeti nehézségeink lekűzdése után örömmel állíthatjuk, hogy működőképes szervezetté sikerült alakulni. Különböző támogatások hatására (ELTE, Bolyai János Matematikai Társulat, Soros Alapítvány, tagok lelkesedése) megindult a műhelymunka.
Létrehoztunk egy BBS központot, amely egy olyan számítógép, amely más számítógépekről hívható telefonvonalon keresztül az (1‐)266‐4946 telefonszámon. Innen bárki kaphat információkat a matematika tanítással kapcsolatosan. Alapszabályunk is itt elérhető. Érdeklődők hívását, matematika vagy informatika szakos kollégák ötleteit szívesen várjuk.
Természetesen a tagjainknak nyújtott szolgáltatás ennél szélesebb körű. Szeretnénk, ha minél több támogató tagunk lenne. Ennek érdekében az egyesület Operatív Bizottsága elhatározta, hogy segítséget kíván nyújtani azoknak a kollégáknak, akik ebben a munkában részt kívánnak venni. Szeretnénk előmozdítani, hogy kollégáink megismerjék és használják a telekommunikációs lehetőségeket. Meggyőződésünk, hogy erre a középiskolák döntő többsége, az általános iskolák nagy része technikailag alkalmas. Néhány nem túlságosan drága kiegészítő berendezés szükséges, és az iskola egyszerre jut FAX-hoz és táv-adatfeldolgozásra alkalmas MODEM-hez.
Kérjük az iskolákat és intézeteket, hogy szervezett továbbképzéseikre hívjanak bennünket. Szívesen ismertetjük a MAT-KAPOCS célját, munkáját, és bemutatjuk a technikai eszközöket is, amelyek segítségével az információk elérhetők.
Érdeklődők számára néhány cím és telefonszám:

Nyirati László Vancsó Ödön, illetve Vásárhelyi Éva
 8000 Székesfehérvár  Budapest, Rákóczi út 5.
 Szabadságharcos út 57.  Matematikai Szakmódszertani Csoport,
 Telefon: (22)‐312‐948  Telefon: (1)‐266‐7302
 e-mail: nyirati@ymk.isk.huninet.hu e-mail: vancso@ludens.elte.hu, illetve
 e-mail:vasar@ludens.elte.hu