Cím: 1979. Az Ifjúsági Fizikai Kör Tavaszi Ankétja
Füzet: 1979/szeptember, 46. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

A Középiskolai Matematikai Lapok Fizika Rovata, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Ifjúsági Fizikai Köre és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Budapesti Szervezete 1979. április 5-7. napokon rendezte háromnapos - sorrendben 34. - ankétját Budapesten. Részt vett mintegy 70 iskolából 150 tanuló, a Fizika Rovat pontversenyének legeredményesebb megoldói, az IFK és az olimpiai keret tagjai, valamint egyes középiskolák igazgatói által kijelölt tanulók. Előadást tartottak: Károlyházi Frigyes: "Tér és idő'', Takács László "Számítás pontosságának problémája fizikai feladatoknál'', Papp Andor: "Radarmeteorológia'', Szabó János: "A mechanika alapelvei'' címmel. A délutáni órákban szemináriumszerű foglalkozás keretében feladatmegoldást vezettek: Dőry István, Bódis Lajos, Takács László, Tarnóczi Tibor és Rozlosnik Noémi. Az ezévi kísérleti pályázat díjnyertes munkáit a szerzők ismertették (az eredményt májusi számunkban részletesen közöltük). Az 1979-80. tanévi első ankét a téli szünetben lesz. Felvilágosítást az érdeklődőknek az Eötvös Loránd Fizikai Társulat titkársága vagy Lapunk szerkesztősége ad.

 

*

 

Olvasóink figyelmébe! Az új tanévben a TIT Budapesti Szervezetével közösen fizika feladatmegoldó szakkört indítunk. A foglalkozásokat olyan II. és III. osztályos tanulók számára tartjuk, akik feladatok megoldásában még nem rendelkeznek gyakorlattal.
 

Hely: Kossuth Klub (Budapest VIII., Múzeum utca 7.).
Időpont: minden hónap második péntekjén du. 3-tól 1/2 5-ig.
Az első foglalkozás 1979. október 12-én lesz.
 

Az 1979. évi Eötvös-versenyt október 27-én du. 3 órai kezdettel tartják Budapesten (ELTE nagy előadóterem, VIII., Puskin u. 5-7.) és kilenc vidéki városban. Érdeklődni lehet az Eötvös Loránd Fizikai Társulat titkárságán.