Cím: Rövid hírek
Füzet: 1966/szeptember, 46 - 47. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

A Középiskolai Matematikai Lapok Fizika Rovata, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat és a TIT elhatározta, hogy vidéki városokban fizikus diáknapokat rendez. Az első ilyen diáknap Győrött volt május 8-án. A Fizika Rovat munkatársai 10 iskola 84 tanulója előtt előadást tartottak a feladatmegoldásról. Az előadást vita és megbeszélés követte, hol a résztvevők feleletet kaptak problémáikra.
Ősszel több vidéki városban lesz hasonló rendezvény. A szerkesztőség kívánságra szívesen programba vesz javasolt központi fekvésű helységeket.
A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Középiskolai Matematikai Lapok Fizika Rovata ,,Kis fizikusok klubja'' néven szeptembertől feladatmegoldó tanfolyamokat indít általános iskolai 8. osztályos tanulók számára. Akárcsak a ,,Kis matematikusok klubjába'', ide is a felvételi dolgozat eredménye alapján lehet bejutni. Érdeklődés: TIT Budapesti Szervezete, Budapest, VIII., Múzeum u. 7.
Az Eötvös Loránd Fizikai Verseny ez évben is ősszel lesz 1966-ben érettségizettek részére. Azok, akik katonai szolgálatuk miatt külön meghívót kérnek, küldjék meg címüket az Eötvös Loránd Fizikai Társulatnak (Bp., V., Szabadság tér 17.). Középiskolások versenyen kívül részt vehetnek. A verseny eredményét november hónapban hirdetik ki a Középiskolai Matematikai Lapok fizika pontversenyének eredményével együtt. Az 1965‐66. évi pontverseny eredményét novemberi számunkban közöljük.