Cím: Híradó
Füzet: 1966/május, 219. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb (KöMaL pontverseny is)

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

A Fejér megyei Tanács V. B. Művelődési Osztálya és a Bolyai János Matematikai Társulat Fejér megyei Tagozata ez évben is megrendezte a megyei két fordulós középiskolai matematikai versenyt. Az I. évfolyamon 1. helyezett Csomor Rita (Székesfehérvár, Ybl M. Gimn.); a III. évfolyamon 1. Jánosi János (Szfvár, Gépipari Techn.), 2. Schwanner István (Ybl); a IV. évfolyamon 1. Szász Péter (Ybl), 2. Cserháti Zsuzsa (Szfvár, Teleki B. Gimn.), 3. Rodler Erzsébet (Ybl), 4. Erdős Pál (Ybl).
Veszprém és Fejér megyék középiskolás tanulói között a két megye Megyei Tanács V. B. Művelődési Osztályai és a Bolyai Társulat megyei szervezetei ez évben is megrendezték a matematikai vetélkedőt. Az I. évfolyamon I. dicséretet nyert Csomor Rita (Szfvár, Ybl M. Gimn.); a II. évfolyamon II. dicséretet nyert Szumecz Éva (Zirc, Reguly A. Gimn.); a III. évfolyamon I. dicséretet nyertek Jánosi János (Szfvár, Gépipari Techn.), Schwanner István (Szfvár, Ybl) és Csóka Géza (Ajka, Bródy I. Gimn.); a IV. évfolyamon I. dicséretet nyertek Cserháti Zsuzsa (Szfvár, Teleki B. Gimn.), Erdős Pál (Szfvár, Ybl), Kriváchy Erzsébet (Keszthely, Vajda J. Gimn.), Rodler Erzsébet (Szfvár, Ybl).
A Fejér megyei Tanács V. B. Művelődési Osztálya és a Bolyai János Matematikai Társulat Fejér megyei Tagozata ez évben is megrendezte az általános iskolások két fordulós matematikai versenyét. A verseny 1‐2. helyezettje Cserháti András (Szfvár, Vasvári ált. isk. 8. o. t.) és Tóth Ágnes (Ercsi, 8. o. t.).