Cím: Szerkesztői üzenetek (1957. április)
Füzet: 1957/április, 124. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

1. Még mindig előfordul, ha már aránylag ritkábban is, hogy beküldött megoldások nem nyernek pontszámot, és a beküldők hiába keresik a nevüket a pontverseny állásáról közölt kimutatásban, vagy ‐ ha nevüket meg is találják ‐ a kimutatott pontszám alatta marad a várakozásuknak. Ennek oka ‐ néhány szórványos esettől eltekintve ‐ mindig a ,,Tudnivalók''-ban közölt versenyszabályok elhanyagolása.
A legutóbbi időben a legtöbb pontveszteséget a beküldési határidő túllépése okozta. Ha a több ezer megoldás példák szerint szét van osztva a megoldásokat feldolgozó 10 ‐ 12 munkatárs között, akkor már gyakorlatilag lehetetlen az utólag beérkezett megoldásokat egyenként, külön-külön az illetékes megoldás-feldolgozóhoz eljuttatni.
Sok pontveszteséget okoz a ,,Pontverseny'' nem jelzése, az osztály jelzésének elhagyása, de gyakori az is, hogy a megoldások nincsenek külön-külön lapon, hiányzik vagy olvashatatlan a megoldó neve, hiányzik az iskola neve, vagy a papiros olyan alakú, hogy kezelhetetlen a szabványos alakú megoldásokkal.
Tehát szívleljük meg: jó versenyeredményt csak fegyelmezettséggel, a versenyszabályok pontos betartásával érhetünk el.
2. Ismételten figyelmeztetjük egyéni előfizetőinket és a K. M. L. felelős kartársakat, hogy a jövő tanévre szóló előfizetéseket feltétlenül még ez iskolaév folyamán eszközöljék, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy azok, akik csak szeptemberben fizetnek elő, gyakran már csak október 1-től számítva kapják a lapot, mert a szeptemberi kontingens elfogyott. A kollektív előfizetésnél ne feledkezzünk meg a jövő tanév I. osztályú tanulóiról sem. A versenyzők szempontjából fontos, hogy mindjárt a szeptemberi számban közölt gyakorlatok, illetőleg feladatok megoldásával kezdjék a versenyt.