Cím: Szerkesztői üzenetek (1957. január)
Füzet: 1957/január, 28. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

1. Igen sok tanuló és tanár panaszkodik, hogy rövid volt a határidő a novemberi és főleg a decemberi példák megoldására. Ez igaz, de ‐ sajnos ‐ a határidő legkisebb eltolása lehetetlenné tette volna, hogy júniusig megjelenhessék a XIV. kötet 5. száma, mert nem szabad elfelejteni, a beérkező megoldások feldolgozása szolgáltatja az anyagot a következő számokhoz. A határidő rövidsége ‐ amelyet mindkétszer az okozta, hogy a nyomda és kliségyár tecknikai okokból nem volt képes a beütemezett határidőket betartani ‐ a verseny realitását nem befolyásolja mert minden versenyzőre egyformán hátrányos. A szerkesztőség inkább ezt a hátrányt választotta, mintsem a lap folytonosságáról és az évfolyam teljességéről lemondjon. Különben is a beküldési határidő a jövőben már megfelelőbb lesz, amint az már a jelen számban észlelhető.
2. Az októberi számban közölt példák megoldását ‐ bár a posta már december elején megindult ‐ február 5-ig fogadtuk el. Az addig beérkezett anyagot fel is dolgoztuk. A február 5. és 18. között beérkezett megoldásokat már képtelenek vagyunk feldolgozni, de megtesszük azt, hogy ezt az anyagot megőrizzük, és azon versenyzők megoldásait, akik a novemberi számtól kezdve a tanév végéig (beleértve a májusi számot is) minden számhoz kivétel nélkül küldenek megoldást, szeptemberben elbíráljuk és a pontverseny végeredményének megállapításánál az így nyert pontokat figyelembe vesszük.
3. A decemberi számban (a 157. oldalon) kitűzött ,,Fogas kérdések'' megoldásainak beküldési határidejét március 29-ig meghosszabbítjuk.