Cím: Szerkesztői üzenetek (1956. november)
Füzet: 1956/november, 125. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Hálával nyugtázzuk a sokoldalú érdeklődést és sürgetést, amely még a legsúlyosabb időkben is megnyilvánult lapunk iránt (egy buzgó olvasónk november közepetájt Szentendréről gyalogolt be érdeklődni) és megnyugtathatjuk olvasóinkat, hogy a szerkesztőség nem szünetelt munkájával, és mindent megtett, hogy a lap folyamatosságát biztosítsa. Január 4-én a következőkről számolhatunk be: a novemberi kettős szám kézirata október 10-én nyomdába ment, az előállítás befejező része azonban kényszerű szünet után csak december végén indult meg, de azóta gyors ütemben halad és remélhető, hogy e sorok január közepe táján olvasóink kezében lesznek. Nyomdába ment a decemberi, 5. szám kézirata is, és január végére megjelenése is várható. Így, ha néhány szám késik is, lapunk kiesés nélkül folytatja munkáját, és késését is még a tanév folyamán behozza. A 6. pontverseny díjai és dicsérő oklevelei január hó második hetében kerültek kiosztásra Budapesten, illetőleg szétküldésre vidékre.
Itt említem meg, hogy az országos matematikai versenyt (III‐IV. osztályosok részére), valamint az Arany Dániel versenyt ez évben is megtartjuk.

 

Előfizetési felhívás
 

Nyomatékosan felkérünk minden előfizetési díjjal hátralékos olvasót, (K. M. L. felelőst) hogy haladéktalanul adja postára az előfizetési díjat, nehogy a lap kinyomatásában és szállításában késedelmek álljanak elő.