Cím: A matematikai versenyek győzteseinek nyilatkozata
Füzet: 1952/október, 42. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Az alábbi levelet kaptuk, amelynek természetesen szívesen adunk helyet lapunkban:

 
,,Tisztelt Szerkesztőség!

 

Szeretnénk bemutatni azt az utat, amelyet a matematikai versenyek megnyeréséig megtettünk, hogy ezzel másoknak is megkönnyítsük a sikerek elérését, s egyben köszönetet mondjunk azoknak, akik munkánkban segítettek.
Tanáraink, dr. Mester István és Nagy Géza irányították érdeklődésünket a matematika felé. Az iskolánkban működő matematikai szakkörben kezdtünk intenzívebben foglalkozni vele. Később a Bolyai Társulat debreceni tagozata által szervezett matematikai délutánok munkájába is bekapcsolódtunk, amelyet olyan kiváló matematikusok vezettek, mint dr. Szele Tibor, dr. Szénássy Barna és Kertész Andor. Ők mindenben támogattak és a Matematikai Szeminárium könyvtárát is megnyitották előttünk.
Utoljára, de nem utolsó sorban nagyon sokat jelentett nekünk a Középiskolai Matematikai Lapok. Mindig nagy érdeklődéssel vártuk megjelenését, s minden kitűzött feladat megoldása egy-egy élményt jelentett számunkra.
Ez a sokoldalú támogatás tette lehetővé számunkra eredményeink elérését. Azt üzenjük most minden matematika iránt érdeklődő diáknak: vegyenek részt komolyan a szakkörök, matematikai délutánok munkájában, szeressék és olvassák a Középiskolai Matematikai Lapokat, oldják meg szorgalmasan a kitűzött feladatokat, akkor az ő munkájukat is siker koronázza.
 

Kántor Sándor s. k., Kovács László s. k."
 

Minden kommentár felesleges, csak azon hő óhajunknak akarunk itt kifejezést adni, bár szívlelné meg ifjúságunk e sorokat és cselekedne ennek megfelelően.