Cím: Olvasóinkhoz
Szerző(k):  Rátz László 
Füzet: 1896/január, 82. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Olvasóinkhoz!

Midőn a Középiskolai Mathematikai Lapok szerkesztését átveszem, nem tartom szükségesnek, hogy részletes programmot adjak. A lap ezentúl is a mathematikai tanítás szolgálatában fog állani, iránya nem változik, czélja marad a régi.
Jól ismerem vállalkozásaimnak nehézségeit, de elhatározásomat megkönnyítette azon kedvező körülmény, hogy a lap lelkes alapítója s eddigi buzgó szerkesztője Arany Dániel úr ezentúl is megmarad főmunkatársnak. Tudását s bő tapasztalatait a legnagyobb készséggel bocsátja a lap rendelkezésére.
A kedvező ítélet, mellyel a hazai sajtó a Középiskolai Mathematikai Lapokat fogadta, mutatja, hogy a magyar középiskolának e közlönyre szüksége van. Feladatát azonban csak úgy fogja sikeresen megoldhatni, ha minél szélesebb körökben terjed el, s támogatói nem csak olvassák, de egyúttal írják is a lapot. Ez okból tiszteletteljesen felkérem t. szaktársaimat, főképp pedig a lap eddigi munkatársait, hogy engem nehéz munkámban támogassanak s közleményeikkel a Középiskolai Mathematikai Lapokat felkeresni szíveskedjenek.
 

Budapest, 1896. márczius hó 15-én.
Rátz László
főgymnásiumi tanár.