Cím: Ifjú olvasóinkhoz
Szerző(k):  Arany Dániel 
Füzet: 1895/január, 65. oldal  PDF  |  MathML 
Témakör(ök): Egyéb írások

A szöveg csak Firefox böngészőben jelenik meg helyesen. Használja a fenti PDF file-ra mutató link-et a letöltésre.

Az ezideig hozzánk beküldött és megoldott feladatok szerkezete és külalakja körül szerzett tapasztalataink alapján fordulunk jelen sorainkkal ifjú olvasóinkhoz és a következő kérelmet intézzük hozzájuk:
Szíveskedjenek beküldött dolgozataikat lehetőleg gondosan szerkeszteni, nem használván semmiféle rövidítést; tárgyaljanak minden feladatot külön lapon és annak csak egyik oldalára írva, lássák el minden megoldásukat névaláírásukkal.
Sokkal érdekesebbnek és tanulságosabbnak tartjuk, ha olvasóink dolgozatait változatlanul és kijavítatlanul közölhetjük, mintha tökéletesen átidomított másolatot kell nyújtanunk, melyekben szerző nem talál meg semmit tulajdonából, hacsak nem a megoldás alá biggyesztett nevét.
De hogy ezt elérhessük, okvetetlenül szükségesnek tartjuk, hogy olvasóink jóindulata segítségünkre legyen és óhajtva reméljük, hogy ezentúl nem magyarázó szöveg nélküli képletsorozatokat, hanem gondosan elkészített és szerkesztett megoldásokat fogunk kapni.
Minden oldalról halljuk a tanárok panaszát az iskolai és házi dolgozatok külalakjának és szerkezetének pongyola és elhanyagolt volta felett. Midőn tehát ifjú olvasóinkat kérjük, hogy gondozzák tőlük telhetőleg beküldött megoldásaikat, csak arra hívjuk fel őket, hogy haladásuknak esélyeit az iskolában és az életben nagyobb mértékben növeljék, semmint azt ők maguk hinni hajlandók volnának.

 
Győrött, 1894. évi deczember havában.
ARANY DÁNIEL

mint a "K. M. L." szerkesztője.