1893-1905 ‒ KöMaL-archívum ‒ 1937-2020

Tisztelt olvasók! A KöMaL internetes digitalizált archívumában a címben jelzett évfolyamok teljes feladat- és cikkgyűjteményéből válogathatnak az érdeklődők magyar nyelven.

Kérjük, hogy a képletek helyes megjelenítése érdekében ne az Internet Explorer vagy a Google Chrome hanem a Mozilla/Firefox böngészőprogramban nyissák meg ezt az alkalmazást!

Azok, akiket az 1906 és 1936 közötti évfolyamok tartalma, vagy az angol nyelven megjelent feladatkitűzések, megoldások és cikkek érdekelnek, kérjük, forduljanak e-mailben szerkesztőségünkhöz az archiv@komal.hu címen. A 2018 utáni KöMaL számok megrendelhetők a www.komal.hu oldalon.

A Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok digitális archívuma a korábbi "Irány a Nobel-díj" KöMaL 1994-2003 CD továbbfejlesztéseként különleges lehetőséget ad a matematika, fizika és számítástechnika tehetséggondozásra: tanulók, szülők és tanárok egyformán hasznát vehetik. A tartalom többféle szempont szerint kereshető, és a kiválogatott feladatok, cikkek kinyomtatható formában is megjelennek.

Az adatbázis nemcsak az 1893-1905 és az 1937-2020 időszakról szól: mindenki megtalálható benne, akinek a neve vagy fényképe diákként vagy később szerzőként a folyóiratban bármikor megjelent, köztük hazánk számos híres tudósa, ma ismert személyisége. A lap megalapítása, 1893 óta megjelent összes számának tartalomjegyzéke, összes feladatának témája és cikkének címe is kikereshető, a megjelenés pontos helyével együtt. A KöMaL archívuma igazi kiaknázatlan kincseket rejt a tudománytörténet iránt érdeklődőknek, és olyanoknak, akik "nem középiskolás fokon" kívánnak tanítani vagy tanulni.

Az egyes számok megjelenítéséhez és a program funkcióinak eléréséhez használja a bal oldali menüt! Ajánljuk, hogy az első használat előtt feltétlenül olvassa végig a menü Súgó pontját, innen a későbbiek során is segítséget kaphat.

Amennyiben a használat során nehézségei támadnak, vagy a tartalomban hibára bukkan, kérjük, írja meg e-mailben az archiv@komal.hu címünkre!